Tuesday, December 11, 2012

KISAH SEBENAR BENDERA PAS DI GAZA

 
 kibar bendera sendiri, amik video, sebarkan dan kata... "weh, ko tengok orang gaza pun kibar bendera kami"... saje aku rahsiakan gambar ni, tengoklah fb2 mereka... epic failed...Taksub, tak hairan, pegi Makkah pun sibuk berpolitik kepartian.

                         “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” 
                    said Mr. Anwar – the Wall Street Journal on Thursday, 26th January 2011

 


Bersama PM Palestin, YM Ismail Haniyeh, memaklumkan beliau sempat menelefon Najib dan diberitahu bahawa Perdana menteri akan pergi bertemu beliau pada sekitar Januari 2013 sekiranya tidak ada aral melintang, beliau juga mempunyai impian peribadi membawa sendiri DS Najib bersolat di Masjidil Aqsa suatu hari nanti setelah Palestin merdeka. Presiden Hammas itu tidak lupa melafazkan kesyukuran kehadrat Allah kerana mempunyai saudara islam seperti Malaysia yang sangat menyayangi rakyat dinegaranya.

Komen aku : Bawa bendera Malaysia cukuplah.. silaturrahim dan kasih sayang Muslim antara 2 negara kian mengukuh. Alhamdulillah.
Kerajaan Malaysia menghulur pelbagai sumbangan kewangan, tenaga dan diplomatik, tak pernah taksub promote bendera BN di Palestin, namun pemimpin Hamas dan Fatah mengetahui & menghargai dengan menyertai Perhimpunan Agung UMNO sebagai tulang
belakang segala bantuan, tapi pemimpin pakatan sibuk pergi sana bawa bendera parti, kibar sendiri dan ambil video, orang Gaza pun pelik, ntah hapa-hapa..

1 comment:

  1. Depa pun nak nama juga, mana boleh jadi...ha ha dasar keparat....

    ReplyDelete