Wednesday, September 15, 2010

16 SEPTEMBER

Genap 2 tahun penipuannya...Anda mahu terus ditipu??

Selamat Hari Malaysia!!! Tidak kira warga Semenanjung, Sabah dan Sarawak. Alhamdulillah kita hidup dalam negara yang aman damai dan makmur. Sama-sama kita menuju ke arah Baldatun Taiyibatun WaRabbun Ghabur....

Sejarah dunia membuktikan punca sebenar sesebuah negara jatuh bukan kerna penjajah luar tetapi asbab utama adalah kerana warga negara itu sendiri. Sejarah adalah untuk diteladani dan usah kita mengulangi perkara yang khilaf dan salah :

1. Peperangan antara Saidina Ali dan Muawiyah didalangi oleh puak Khawarij. Akhirnya umat islam berpecah ketika itu, KLIK. Kini, kita lihat situasi yang sama sedang menular dinegara ini sehingga ada yang sanggup mentakfirkan (mengkafirkan) sesama Muslim dan mencerca ulama yang tidak sehaluan dengan pendirian mereka.

2. Kejatuhan empayar Bani Abassiyah ketika di bawah pemerintahan Khalifah al-Mustashim Billah (640-656H). Empayar tersebut yang ketika itu berpusat di Baghdad dan digeruni musuh, akhirnya tumbang. Tentera Monggol pimpinan Hulagu Khan iaitu cucu kepada Genghiz Khan berjaya menawan Baghdad kerana petualang Umayiyudin Muhammad al-Aqami, yang bercita-cita mahu menjadi khalifah KLIK.

3. Berakhirnya sistem Khilafah di Uthmaniyah akibat berleluasanya rasuah, pemberontakan dan kelemahan pemerintah sendiri melalui perjanjian dengan pihak kuffar yang berniat jahat. Mustafa Kamal menggantikan Kesultanan Uthmaniyah dan menjadi Pemoden Turki muda, menghapuskan sistem raja dan khalifah dan mengumumkan Turki sebagai negara Republik. Situasi yang sama kini menular di negara ini dengan fahaman Raja dan Sultan adalah pengacau dan persepsi buruk dalam usaha untuk mengurangkan imuniti atau kedaulatan agama di negara ini.

4. Pendudukan Residen British yang pertama di tanah Melayu akibat perpecahan orang Melayu. Pihak British memperdaya Raja Abdullah dan Orang-orang Besar Perak untuk menerima bantuan mereka melalui Perjanjian Pangkor. KLIK. Kini, dinegara kita, ada sesetengah pihak meminta bantuan Al-Gore, Madeline Albright, Paul Wolfowitz dan pihak luar untuk berkuasa di negara ini KLIK Pengakuan Lokman Nor Adam mengenai dana yang diterima PKR KLIK

Anwar dan Wolfowitz

5. Pendudukan Portugis di Melaka akibat angkara Si Kitul Penfitnah, bekerjasama dengan Portugis menggayang Melaka. Titik bermula penjajahan 400 tahun hanya dengan fitnah. Budaya fitnah-menfitnah dan menipu perlulah diaras pemerintah setaraf mengedar dadah yang menghancur negara. KLIK . Penipuan 16 September, Kampung Buah Pala, Fitnah ahli Parlimen melompat parti dibayar jutaan ringgit, dokumen rasuah berkotak-kotak, kes gambar Najib dan Altantuya di London dan lain-lain lagi dicanang serata negara sehingga ke pelaburan negara ini terkesan seterusnya boleh menyebabkan kemureduman ekonomi yang pasti akan menyusahkan rakyat. Bila diminta bukti, tiada atau kata hikmatnya "Masanya Belum Sesuai"..

6. Tahun 1963, Malaysia terbentuk, antara syarat Malaysia merdeka adalah bebas pertelingkahan kaum dalam 10 tahun. PAP yang dipimpin Lee Kuan Yew galak mempertikai hak istimewa Bumiputera. Pertembungan ideologi antara malaysian Malaysia dan Malaysia malay. Rusuhan tidak dapat dibendung di Singapura, orang melayu makin terpinggir. Usaha halus menggagalkan kemerdekaan dan usaha menyingkir Melayu di Singapura. Lim Kit Siang yang menjadi setiausaha akhbar Lee Kuan Yew ketika itu menjadi tonggak asas penubuhan DAP di Malaysia. Beliau juga menjadi pengasas Pengisytiharan Setapak 1967 yang beriltizam menjadikan Malaysia negara sosialis. Jika dahulu Devan Nair seorang anak melaka, PAP lantik sebagai Presiden Singapura, kini Lim Guan Eng, anak Melaka dilantik sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang. Apa jadi Melayu di Pulau Pinang??? KLIK Kini sejarah berulang. Sejarah tersedia untuk diteladani.

Negara ini baru sahaja 53 tahun merdeka, setelah dijajah hampir 446 tahun, umat Islam di negara ini dijajah. Kini kita begitu "bersemangat" untuk berpecah-belah, lupakan sejarah dan percayakan musuh yang hanya tinggal menadah. Kepada pemimpin yang menggalas amanah, anda akan ditanya di akhirat kelak, kelemahan pimpinan samada rasuah, membenarkan Islam dicemari dan fitnah yang tidak terbendung punca kegagalan sesebuah negara. Baca sejarah, orang kita apabila marah, ambil jalan mudah walaupun generasi sendiri punah-ranah, hilang tanah. Saya tinggalkan video ini, kenang-kenangan untuk 16 September, KLIK dan Raja Lompat, KLIK

No comments:

Post a Comment